September 8, 2014

Pareri personale:You're Next






What started as "Meh... lots of crappy horror movies out there why not add one more to the list?!?" turned into 95 minutes of pure genius, gore packed, entertaining and very satisfying ride. By the end of it all my dark little soul was doing back flips.

Inceputul ofera toate elementele necesare unui film cliseu:
* o casa de vacanta la dracu'n praznic unde esti vecin cu padurea;
* o reuniune de familie cu ceva bani si complexe freudiene. Mama - alcoolica in recuperare (e ok daca aude voci si sunete ciudate, n-o mai baga nimeni in seama), tatal - strutul cu capul in nisip (dispus sa treaca oricand cu vederea problemele evidente ale tuturor din familie in speranta ca daca nu vorbeste despre ele, poate nu exista), Drake - the oldest and the bully (ala care stie el mai bine decat toti cei pe care-si varsa frustrarea pentru ca are un mariaj de rahat), Crispian - the second child and the academic (asta e profesorul sarac care si-o trage cu studentele lui), Felix - the youngest and the rebel (asta n-o sa se maturizeze niciodata, da' familia inca mai spera) si Aimee - singura fata din familie (vrea si ea sa fie observata pentru ca poate face totul la fel de bine ca baietii);
* o gasca de criminali psihopati cu masti, topoare, arbalete si tot arsenalul.

Te uiti la adunatura asta, iei in calcul si matrasirea brutala a vecinului (singurul vecin pe o raza de 'enspe kilometri) infaptuita cu o seara inainte si deja stii ce-o sa se intample si cum: o sa moara toti in chinuri, unul cate unul, ca niste caprioare in lumina farurilor. 1-0 pentru criminalii psihopati.
De murit, mor astia pe capete, dar la capitolul victime se adauga si psihopatii, casapiti fiind de o floare de fata aparent inocenta. Aparent...

Reuniunea familiei include si sotiile/ iubitele/ iubitii copiilor adunati acasa de promisiunea unui week-end relaxant. Printre ei se gaseste si  Erin iubita lui Crispian (si da, este o fosta studenta) care e asa sweet and unassuming, singura care se ofera s-o ajute pe mama soacra in bucatarie, pe scurt, genul ala de fata pe care o duci acasa s-o prezinti parintilor. Numa uita-te la ea cat ii de scumpa.



Aceasta fiinta angelica si copilaroasa are si ea un secret: her daddy was a prepper. Un nene de-ala care e absolut sigur ca aceasta lume se va duce dracului dintr-un motiv sau altul (colaps economic, criza resurselor, you name it) iar daca vrei sa supravietuiesti trebuie sa stii sa te descurci in salbaticie cu ce-ai la indemana, adica sa faci din rahat bici. Bai, nu stiu ce-a invatat-o asta pe fiica-sa dar bate tipa psihopatii cu ciocanul de snitele de l-ar face si pe master chef gelos de asa dexteritate. Fata asta nu omoara, ea dirijeaza simfonii. Fata asta este un izvor nesecat de idei cand vine vorba de capcane. E sora mai mica a lui MacGyver care reuseste sa transforme orice obiect intr-o arma letala (da, in cazul in care te intrebai: te-ar ucide si cu elasticul de la chiloti). I love her!

Si asta e doar primul plot twist din multele executate cu maiestrie. Acum sa nu va ganditi ca n-are si filmul asta prostii lui si fazele alea de te fac sa tipi "WTF is wrong with you people?!?!?", dar cumva merg in contextul setat. De exemplu: psihopatul o omoara pe mamica si lasa ditamai iataganul infipt in ea (asa, ca in combinatie cu scrisul insangerat de pe perete sa fie de mare efect terifiant). Prostii satului o gasesc pe mamica (plansete, zbierete, denial, smuls parul din cap), o acopera cu un cearceaf si-o mai bocesc o tura, dar din toti cretinii adunati in jurul ei absolut nici unul nu se gandeste sa ia maceta ca sa aiba o arma cu care sa se apere. Si daca te gandesti ca ii asteapta o moarte nasoala si insangerata parca nu te mai deranjeaza asa atare pentru ca oricum o sa te simti razbunat cand o sa urle in chinuri cu ceva topor infipt atat de adanc in taratacuta incat le fuzioneaza creierul cu podeaua.

Acestea fiind spuse, luati de va uitati ca sa va incantati retina si sa imblanziti animalul din voi (bestia aia care ar calca vreo 2-3 concetateni pe cap inainte de micul dejun si-ar mai tortura vreo 2 in pauza de pranz - Si nu va mai mintiti ca voi n-aveti asa ceva si ca sunteti integrati in absolut, ca nu va crede nimeni). And girls, you'll thank me after this one since you're all gonna wanna be her when you grow up. ;)


No comments:

Post a Comment