September 17, 2014

different colors


I gotta keep moving,
just put one step in front of the other
and hope not to trip.
I gotta keep moving,
got to go somewhere, anywhere...
don't stop!
if I do, I'll be done for.
I'll be stuck here.
I won't just stop... I'll crash and burn.
I'll crack and crumble.
and this time...
this time it's different...
this time I won't be able to take it.

one step in front of the other,
one thought obsessively repeating itself:
don't fall!
whatever happens,
no matter the pain,
despite the hurt,
stay on your feet!
STAND, god dammit!
rather be punched in the face
than kicked in the stomach,
than trampled,
than turned into a pile of broken pieces.

can't stop.
if I do, they'll catch up:
the spitefull words,
the show and tell,
the fist in the mouth,
the "mine is better",
the "do it like this",
the "I love your idea but...",
the "do more, be more, want less"
the "you're creative and original... let's see if we can murder that".

and when that happens, I'll be gone.
I'll twist and bend out of me
and become something I don't recognize in the mirror.



September 10, 2014

the one that did


write
as much as you can,
anything... everything...
write the universe in your image.
write it as it is or as you feel it,
as you'd want it to be,
as it could become.
write it in purple
across the city walls.
write it through tears,
through the spirals of smoke,
through laughter,
through pain that shakes you to your core.
write truth, or lies, or dreams,
words randomly scattered on the page
they'll make sense eventually,
someday, to someone just as lost...
or found
or fond of this. all of this.
this beautiful mess we call life.

be the one that did
not the one that could have.

September 8, 2014

Pareri personale:You're Next






What started as "Meh... lots of crappy horror movies out there why not add one more to the list?!?" turned into 95 minutes of pure genius, gore packed, entertaining and very satisfying ride. By the end of it all my dark little soul was doing back flips.

Inceputul ofera toate elementele necesare unui film cliseu:
* o casa de vacanta la dracu'n praznic unde esti vecin cu padurea;
* o reuniune de familie cu ceva bani si complexe freudiene. Mama - alcoolica in recuperare (e ok daca aude voci si sunete ciudate, n-o mai baga nimeni in seama), tatal - strutul cu capul in nisip (dispus sa treaca oricand cu vederea problemele evidente ale tuturor din familie in speranta ca daca nu vorbeste despre ele, poate nu exista), Drake - the oldest and the bully (ala care stie el mai bine decat toti cei pe care-si varsa frustrarea pentru ca are un mariaj de rahat), Crispian - the second child and the academic (asta e profesorul sarac care si-o trage cu studentele lui), Felix - the youngest and the rebel (asta n-o sa se maturizeze niciodata, da' familia inca mai spera) si Aimee - singura fata din familie (vrea si ea sa fie observata pentru ca poate face totul la fel de bine ca baietii);
* o gasca de criminali psihopati cu masti, topoare, arbalete si tot arsenalul.

Te uiti la adunatura asta, iei in calcul si matrasirea brutala a vecinului (singurul vecin pe o raza de 'enspe kilometri) infaptuita cu o seara inainte si deja stii ce-o sa se intample si cum: o sa moara toti in chinuri, unul cate unul, ca niste caprioare in lumina farurilor. 1-0 pentru criminalii psihopati.
De murit, mor astia pe capete, dar la capitolul victime se adauga si psihopatii, casapiti fiind de o floare de fata aparent inocenta. Aparent...

Reuniunea familiei include si sotiile/ iubitele/ iubitii copiilor adunati acasa de promisiunea unui week-end relaxant. Printre ei se gaseste si  Erin iubita lui Crispian (si da, este o fosta studenta) care e asa sweet and unassuming, singura care se ofera s-o ajute pe mama soacra in bucatarie, pe scurt, genul ala de fata pe care o duci acasa s-o prezinti parintilor. Numa uita-te la ea cat ii de scumpa.



Aceasta fiinta angelica si copilaroasa are si ea un secret: her daddy was a prepper. Un nene de-ala care e absolut sigur ca aceasta lume se va duce dracului dintr-un motiv sau altul (colaps economic, criza resurselor, you name it) iar daca vrei sa supravietuiesti trebuie sa stii sa te descurci in salbaticie cu ce-ai la indemana, adica sa faci din rahat bici. Bai, nu stiu ce-a invatat-o asta pe fiica-sa dar bate tipa psihopatii cu ciocanul de snitele de l-ar face si pe master chef gelos de asa dexteritate. Fata asta nu omoara, ea dirijeaza simfonii. Fata asta este un izvor nesecat de idei cand vine vorba de capcane. E sora mai mica a lui MacGyver care reuseste sa transforme orice obiect intr-o arma letala (da, in cazul in care te intrebai: te-ar ucide si cu elasticul de la chiloti). I love her!

Si asta e doar primul plot twist din multele executate cu maiestrie. Acum sa nu va ganditi ca n-are si filmul asta prostii lui si fazele alea de te fac sa tipi "WTF is wrong with you people?!?!?", dar cumva merg in contextul setat. De exemplu: psihopatul o omoara pe mamica si lasa ditamai iataganul infipt in ea (asa, ca in combinatie cu scrisul insangerat de pe perete sa fie de mare efect terifiant). Prostii satului o gasesc pe mamica (plansete, zbierete, denial, smuls parul din cap), o acopera cu un cearceaf si-o mai bocesc o tura, dar din toti cretinii adunati in jurul ei absolut nici unul nu se gandeste sa ia maceta ca sa aiba o arma cu care sa se apere. Si daca te gandesti ca ii asteapta o moarte nasoala si insangerata parca nu te mai deranjeaza asa atare pentru ca oricum o sa te simti razbunat cand o sa urle in chinuri cu ceva topor infipt atat de adanc in taratacuta incat le fuzioneaza creierul cu podeaua.

Acestea fiind spuse, luati de va uitati ca sa va incantati retina si sa imblanziti animalul din voi (bestia aia care ar calca vreo 2-3 concetateni pe cap inainte de micul dejun si-ar mai tortura vreo 2 in pauza de pranz - Si nu va mai mintiti ca voi n-aveti asa ceva si ca sunteti integrati in absolut, ca nu va crede nimeni). And girls, you'll thank me after this one since you're all gonna wanna be her when you grow up. ;)


September 5, 2014

1 o'clock rantings


concentreaza-te
numara oi: una, doua...
i-auzi, a inceput sa ploua
cizme? probabil. sau poate ghete?!
fusta? meh... vedem
Milena. sa nu uit de link.
pana maine uit sigur, mama lui de creier.
prezentarea: change a few stuff.
stop snoring. human STAHP!
ugh, dopurile de urechi. :D
that would solve it. nope. can't.
nu mai aud alarma... oare?
se aude? nu risc.
god dammit!
vikings.
blood, axes, nice braids,
braids, hair... o fi primit silvia culorile?
programare x2. de preferat marti.
joi, vineri zile libere ( argh, trece-le in sistem!!!)
fuck my brain!
need sleep.
cartof.
that was random.
funny brain is funny. :))

September 4, 2014

Pareri personale: Edge of Tomorrow


* Warning: urmează un articol în romgleză plin de opinii personale. If you don't like it please stop reading now, get the fuck off my internet and save yourself the trouble.

Am şi eu 2 cuvinte de zis despre Edge of Tomorrow: brain damage. Great sci-fi, great CGI, great soundtrack and all that but:

1.  Ritmul filmului e atât de rapid şi nemilos încât dacă încerci să te opreşti să-ţi "tragi sufletul" rişti să ajungi la finalul filmului cu sentimentul că te-a lovit TGV-ul de 5 jumate', te-a agăţat şi te-a târât pe ultimele 12 staţii.
Dacă ar trebui să-l descriu printr-o imagine ar fi asta:



2. Out of the two hours spent watching this movie the most exciting moment was John Newman - Love me again blasting from the speakers on the Cast & Credits section of the film.

3. Mai sunt şi alţii care au văzut nişte goluri în poveste dar au fost dispuşi să le ignore doar pentru că filmul te ţine în priză şi acţiunea se desfăşoară atât de repede încât n-ai timp oricum să-ţi pui întrebări. I so don't agree with that! Diriga' mea din generală (profesoară de română) ne "urechea" verbal pentru fiecare greşeală gramaticală făcută, chiar dacă eram în pauză şi ea trecea pe lângă noi prinzând doar frânturi de conversaţie. Am întrebat-o o dată cum de le auzea pe toate, fiind imposibil uman să fie concomitent atentă la 20 de conversaţii şi din ele să prindă fix dezacordul articolului posesiv cu substantivul determinat. Raspunsul e priceless: "Fiecare prostie pe care o spuneţi e ca un clopoţel de alarmă care-mi sună în ureche". Basically, your brain should hurt whenever you hear/ see/ listen to something stupid. Ete-aşa e şi cu filmul ăsta. Nu poţi să nu-ţi pui nişte întrebări, ba chiar să le strigi în gura mare:

- De unde naiba a venit toată gloata aia de organisme extraterestre? Şi să nu îndrazniţi să spuneţi "din spaţiu într-un asteroid". It should have been a huge-ass-mother-fucking asteroid! Ultima dată când Terra a fost lovită de un pietroi atât de mare (sau chiar un pic mai mic, dacă stai să te gandeşti bine) am rămas fără dinozauri şi luni întregi atmosfera a fost încărcată de praf, bolovani, gaze şi reziduuri; practic viaţa pe planetă a fost resetată. Aşadar, dacă ar fi venit călare pe un meteorit mare cât să-i încapă pe toţi, n-ar mai fi existat război pentru că n-ar mai fi existat oameni care să se opună invaziei. Vine asteroidul, loveşte planeta, carbonizează tot, extratereştrii câştigă. Punct.

- Cum a aflat fata aia că şi-a pierdut puterile de a reseta ziua? Let's do a little logic exercise, bear with me now. Ucizi un alpha, te îmbaiezi în sângele lui, capeţi ceva puteri şmechere de a reseta aceeaşi zi la infinit şi afli că ai căpătat aceste puteri doar pentru că MORI. Yup. You heard me. Asta e singura condiţie pentru ca toată şarada asta să funcţioneze. Trebuie să mori şi fix în momentul ăla ziua se resetează şi-o poţi lua de la capăt. Do you see where I'm going with this? Mori -> repeţi ziua; mori -> repeţi ziua; MORI -> repeţi ziua. Ca să-şi dea seama că nu mai putea reseta ziua, ar fi trebuit să moară o dată şi să rămână moartă, PENTRU CĂ NU MAI PUTEA RESETA ZIUA. E un cerc vicios. Explicaţie leşinată: ea s-a trezit într-o zi pe un pat de spital, perfuzată fiind cu sângele altcuiva şi a ştiut dintr-o dată (a citit în umbrele de pe perete sau în picăturile perfuziei) că şi-a pierdut puterile. Mda... Call me a skeptic.
Dar cum poveştile imposibile de dragoste se vând şi Tom Cruise nu se putea îndrăgosti de un extraterestru sau de un coleg de pluton, au făcut scenariştii un artificiu şi-au lasat-o pe Emily Blunt să trăiască. Cum altfel să se perpetueze clișeul bărbatului războinic protector și salvator de femei, în ciuda faptului că:
* femeia asta își câștigase de mult tresele pe câmpul de luptă fiind unanim recunoscută ca cel mai de preț soldat al armatei și supranumită the "Angel of Verdun" (unde folosindu-se de sabia ei de un metru jumate făcuse sushi din niște mulți extratereștri);
* ea l-a învățat pe fraier cum să se lupte în sutele de zile care se tot repetau, basically training him to be the alien killing machine that he becomes by the end of the movie;
* probabil consuma 5 ca el la micul dejun și cu al 6-lea se scobea în dinți.

- No heavy gun machinery? Aveau și oamenii niște navete, pe care se pare că le foloseau doar pe post de maxi-taxi pentru soldați. Unde sunt tancurile? Unde e artileria grea? Unde sunt mașinăriile infernale care să arunce rachete si bazooci și pac-pac-uri explozive care să măcelărească dintr-un suflu sute de inamici? Cred că s-au gândit consilierii de război și-au concluzionat că armurile lu' pește prăjit sunt suficiente.

4.  Înţeleg că filmul e bazat pe o carte, pardon graphic novel, dar tot mi se pare un mash-up vizual şi conceptual. Pe tot parcursul filmului am avut un sentiment acut de deja-vu şi-o constantă durere de cap. The Mimics (extratereştrii ventilatoare-caracatiţă) cu a lor gândire și simțire colectivă și spirit de invadator seamănă cam prea tare cu The Formics, the invading hive minded bug looking alien race from Ender's Game și parcă evocă, așa un pic mai mult, și santinelele care vânează supraviețuitorii în The Matrix. Ideea de armură/ exoschelet pe care îl poartă soldații e la mare modă: de la anime-uri (Apple Seed) până la filme ca G.I. Joe, Spider Man, Elysium sau dusă la un alt nivel în Iron Man ori Pacific Rim. Dar măcar în toate filmele astea enumerate mai sus rahaturile astea de armuri nu rămân fără baterie fix când ți-e lumea mai dragă. Și dacă tot am pomenit mai sus de senzații repetitive bag și Deja Vu (ăla cu Denzel Washington) în oală ca să fie ghiveciul complet.

All in all pentru mine filmul ăsta e echivalentul sci-fi al unui chick flick la care te uiți ca să te deconectezi vreo 2 ore de la realitatea cotidiană. I would not recommend searching for a deeper meaning within the movie, because as far as I am concerned it does not have one... but then again, I am no movie critic. Dar poate-mi scapă mie ceva  și el, de fapt, raspunde la toate întrebările importante ale vieții. Go see it and decide for yourselves.